Betononderhoud

Betonadvies Brabant kan uw problemen op het gebied van beton al vroegtijdig in kaart brengen. Hiermee bespaart u niet alleen veel geld, maar ook overlast en klachten.

Betonadvies Brabant kunnen alle delen van uw woning, bedrijfspand of appartementencomplex controleren en inspecteren op de huidige toestand van de constructie en afdichtingen.
Alle bevindingen zullen verwerkt worden in een rapportage, welke u kunt gebruiken voor het plannen van onderhoud, het uitvoeren van onderhoud en het voorkomen van problemen in de toekomst.

Als aannemer kunnen wij u ook een passende offerte aanbieden om de problemen direct, in de toekomst of planmatig op te lossen.

Inspectie
Betonadvies Brabant is in het bezit van het diploma Betononderhoudskundige BV.
Hiermee hebben we buiten de praktijk ervaring ook de theoretische kennis in huis om alle voorkomende betonschades en problemen te herkennen en op te lossen.

Wij kunnen de volgende metingen uitvoeren:

- Dekking van het beton op de aanwezige wapening
- Carbonatatie (indringen van CO2, waardoor wapening kan gaan corroderen)
- Chloriden (indringen van zouten uit de lucht of door strooizout, serieuze gevaren!)
- Voegwerk (hardheid, kwaliteit, waterdoorlaatbaarheid en samenstelling)
- Vloeren (vastheid, kwaliteit vloer en coating, afschot, waterdichtheid)
- Kitwerk (waterdichtheid, afdichting, kwaliteit, scheurvorming)

Bij elke inspectie wordt een rapportage opgesteld. Deze kunt u gebruiken bij uitvoeren van de herstelwerkzaamheden, maar ook als onderleggen voor toekomstig onderhoud.

Advies
Betonadvies Brabant kan u adviseren op het gebied van betononderhoud. Wij kunnen een schouw maken van de constructies, gevels, vloeren en alle andere onderdelen. Na deze schouw en inspectie kunnen wij een advies schrijven voor het herstellen van de schade, voorkomen van toekomstige problemen of onderhoud op lange termijn. Ook kunnen wij u een indicatie geven voor de kosten, bij uitvoering op korte termijn en in de toekomst.

Uiteraard kunnen wij uw herstelwerkzaamheden ook meteen voor u uitvoeren.

Planmatig onderhoud
Betonadvies Brabant kan samen met u of uw onderhoudsafdeling een plan opstellen voor toekomstig onderhoud aan uw woning, bedrijfspand of constructie. Hierbij kunnen wij u ook adviseren op het gebied van planning, uitvoering en kosten.

Het gaat hier dan niet alleen over beton. De toestand van de volgende onderdelen kunnen worden meegenomen:

- Betonnen constructie, betonschades en sterkte
- Vloeren (coatings etc)
- Afdichtingen (gevels, kitwerk, coatings)
- Metsel- en voegwerk
- Schilderwerk (alle onderdelen, o.a. hout, staal, binnen en buiten)